A Tállya látogat Parasznyára

Következik a tizennegyedik forduló a megyei első osztályban. A Parasznya SE itthon lép pályára, az ellenfél pedig a Tállya csapata lesz.


B.A.Z.  VÁRMEGYEI I. OSZTÁLY 14. FORDULÓ
PARASZNYA SE – TÁLLYA KSE
2023. 11. 11. 13:00
HELYSZÍN: PARASZNYA SPORTPÁLYA

Utolsó hazai mérkőzésünkre készülünk szombaton egy igencsak veszélyes ellenfél ellen, akiknek a tabellán elfoglalt helyezése nem a valós képet tükrözi. Évekig voltak meghatározó szereplői az NB III-as mezőnynek és most sem értem, csak tátott szájjal figyelem és próbálom megfejteni az okát, hogy miért sereghajtó egy ilyen, a játékosállományát tekintve többre hivatott csapat.
Minden téren óvatosnak kell kennünk, hisz a nagy számok törvénye alapján a rossz sorozatok egyszer megszakadnak és nem szeretnénk akkor, mi a soros ellenfelei lenni ennek a nagymúltú egyesületnek.
Látszott a múlt héten is, hogy addig amíg van kraft a fiúkban partiban tudunk lenni jobb képességű csapatok ellen is (kis szerencsével is persze), de az is szembetűnő volt, hogy mihelyt ‘kihúzták a dugót’ kóvályogtunk mint gólyafos a levegőben, aminek megint méretes zakó lett a vége.
Nagy kihívás ez a szezon a klub számára minden téren, a fiatalokra történő építkezés fontos része a munkánknak idén, de látszik, hogy kell egy egészséges elegy, mert lehet 2-3 jó meccse a fiataloknak, de utána törvényszerű egy visszaesés. Az elvárások persze maradnak, na és akkor meg jöhet a blokk.
Nem szeretnénk megelégedni a mostani helyzetünkkel, saját kezünkben akarjuk tudni a sorsunkat, nem függeni másoktól, éppen ezért csakis győzelemre játszunk és szépen szeretnénk búcsúzni a szurkolóinktól és persze a hazai pályától.
Jó csapat, nagy csatákat megélt jó edzővel a kispadon (akit játékosként még most is elfogadnék nálunk) vendégeskedik szombaton a Pitypalatty-völgyben, de a siker nem ördöngösség, hanem sok munka és még több munka eredménye és ahhoz, hogy tovább tudjunk fejlődni ezt szem előtt kell tartania mindenkinek.
Az emberiség történetében voltak fontos pillanatok, melyek bizonyítják, hogy bármire képesek vagyunk, mint például 1953-ban mikor meghódították a Mount Everest csúcsait.
Majd 70 év elteltével mi nem Mount Everesti magasságokba szeretnénk törni, csak kúszni szeretnénk felfelé a csúcs felé (a tabellán) és ehhez a következő leküzdendő akadály a Tállya csapata lesz.
Bízunk benne, hogy a földi pokol nem 8000 méter magasan kezdődik majd nekik, hanem a pitypalatty-völgyi El Monumentalban szombaton 13.00-kor.
Mi készen állunk! Hajrá Parasznya, hajrá Srácok!

– Hegedűs László – elnök