OTP Bozsik program

2019 – 2020 szezon őszi Bozsik programja

Tornák

Helyszín: Kazincbarcikai Sporttelep

  • Szeptember 09. (hétfő) 15:45
  • Szeptember 23. (hétfő) 15:45
  • Október 07. (hétfő) 15:45
  • Október 21. (hétfő) 15:45
  • November 11. (hétfő) 15:45

Fesztiválok

Helyszín: Putnok, Sajóvölgye Sporttelep

  • Szeptember 15. (vasárnap) 09:00
  • Október 13. (vasárnap) 09:00
  • Október 27. (vasárnap) 09:00

 

Elismerés a negyedszázados munkáért

A közelmúltban tartották a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szervezésében a Bozsik Program Tanévindító Gyermeklabdarúgó Fesztiválját, amelynek keretén belül számos, az utánpótlásban dolgozó szakember munkáját ismerték el. A Bozsik Intézményi-programban végzett munkájáért kitüntetésben részesült Soltész Imre is, aki immár 26 éve neveli az ifjú labdarúgó-palántákat. Elismerését nem kisebb nagyság, mint Nyilasi Tibor adta át részére.

– Mikor és hogyan értesült erről az elismerésről?

– Erről a típusú elismerésről korábban nem is hallottam, nem tudtam, hogy létezik. Most, hogy engem is kitüntettek, megtudtam, hogy regionális, illetve megyei szinten lehet felterjeszteni valakit, mégpedig a Bozsik Program koordinátorai részéről. Az én esetemben is így volt. Kocsi Zoltán, aki körzeti koordinátor a mi térségünkben, látta úgy, hogy méltó lennék erre az elismerésre. Ő volt a felterjesztőm, amit ezúton is köszönök neki.

– Milyen szakemberek kapják meg ezt a díjat? Mit érdemes tudni a díjról?

– Alapvetően a Bozsik Intézményi Programban résztvevő szakedzők, trénerek elismeréséről beszélünk, ám a díjazottak köre bővebb ennél. Idén először a szociális területről is voltak kitüntetettek, például sérült gyerkőcökkel foglalkozó szakemberek, nevelők.

– Mit jelent önnek személy szerint ez az elismerés? Számított rá, vagy meglepetésként érte?

– A második kérdésével kezdeném: nagy meglepetésként ért, hiszen ahogyan azt említettem, nem tudtam arról, hogy a Bozsik Programban való munkát elismeréssel illeti a szövetség. Személy szerint pedig egyfajta visszacsatolása is ez a munkámnak. Huszonhatodik éve dolgozom a fiatalokkal, nekem tényleg szívügyem az utánpótlás-nevelés kérdése. Az pedig nyilván öröm, és jól eső érzéssel tölt el, hogy mások is észrevették: igyekszem szívvel-lélekkel végezni a feladatomat.

– Igaz a fáma, hogy Nyilasi Tibor, aki a többi díjazottnak csupán átadta a díjat, önnel kivételt tett, és egy közös sztorijukat is felelevenítette?

– Igen, ez így volt. Tudni kell, hogy Tibivel közel egy idősek vagyunk, és a sors úgy hozta, hogy játszottunk egymás ellen, amikor ő még az Úttörőstadion gyerekcsapatának tagja volt. Azon a meccsen úgy kaptunk ki 2-0-ra, hogy mindkét gólt Tibi lőtte nekem, én ugyanis játékosként kapus voltam. Egyszer fejjel, egyszer lábbal járt túl az eszemen, s már akkor is látszott, hogy társainál jóval tehetségesebb srácról van szó. Nem véletlenül lett később 70-szeres válogatott, aki két világbajnokságon is szerepelhetett. Az idő ugyan eljár lassan felettünk, de a régi szép időkre mindig jó szívvel gondolunk vissza. Ebből egy szép emlék a kettőnk közös, ifjúkori sztorija.

Kovács Attila

 

Bozsikos csapataink: U7, U9, U11, U13      Soltész Imre vezetőedző       Mobil: 06 20 241 70 30       Email: soli@parisat.hu