Álom marad a harmadik hely?

A bajnokság 28. fordulójában az MVSC Miskolc ellen lépett pályára a Parasznya SE.


Parasznya SE – MVSC Miskolc 0-2 (0-0)
BAZ vármegyei I. osztály Felnőtt 28. forduló
Helyszín: Varbó

 

Fájó vereség a rangadón ült a futball nagy közhelye: a mérkőzést gólra játszák nem helyzetekre. Elúszni látszik a 3. hely hisz vereséget szenvedtünk a rangadón és hát nincs új a nap alatt, most sem tudtuk belőni az ajtó-ablak helyzeteinket melynek eredményeképp jött is a vereség .

Hetek óta csövön megy a társaság, itt fáj, ott fáj, nyeklik-nyaklik a csapat de ez nem lehet mentség arra, hogy helyzetek tömkelegét hagyjuk ki most már mérkőzések óta és a bajnoki dobogó szempontjából legfontosabb meccsen sem szakadt meg ez a ‘jó’ sorozatunk, csak most ezért nagy árat fizettünk.

Nagyon jól kezdtünk, minden jól alakult, de a jó teljesítmény sokszor azon múlik mennyire vagy erős mentálisan, vagy ott fejben mikor a legjobban kell. Sajnos az igazat megvallva mi ebben vagyunk a leggyengébbek mert a jó eredmények hatására elkényelmesedtünk és ennél veszélyesebb dolog nincsen. Sajnos elhittük így a  szezon vége felé, hogy a győzelmek csak úgy jönnek maguktól és, hogy ezt így gondoltuk és így alakult abban vastagon benne vagyunk mi is.

A tavasszal óriási menetelése kezdtünk 11 pont előnyt tüntettünk el a Vasúttal szemben, de a legfontosabb pillanatban nem tudtuk átlépni az árnyékunkat. Persze most csalódottak vagyunk, hisz a saját kezünkbe volt a sorsunk, de összességében nagyot ment a csapat idén és hát az újonc csapatok közül még mindig mi teljesítettünk a legjobban és nem a kiesésért  hanem a dobogóért harcoltunk idáig.

El lehet veszíteni egy ilyen meccset egy Vasút ellen, ahol hibára tudtuk kényszeríteni őket nem egyszer és óriási helyzeteket kialakítani, de nem lehet azt mondanunk, hogy bravó nagyon jók vagyunk, mert ezért tartunk itt, ezért vagyunk ott, ahol vagyunk mert mindig jobbat és jobban akartunk, meg akartuk mutatni ha ez sokaknak nem is tetszik, hogy számolni kell velünk mert nem turistának jöttünk idén ebbe az osztályba.

Meglátásom szerint félúton járunk ahhoz, hogy egy olyan csapatot hozzunk itt össze  amely minden szezonban versenyben tud lenni a legjobbakkal és most jobban hiszek ebben a ‘projektben’ mint valaha, hisz ez a szezon még lelkesebbé, határozottabbá, céltudatosabbá és mondhatom büszkébbé tett, hogy jó úton járunk.

Henry Kissinger mondta anno ‘..ha nem tudod hová tartasz, minden út a sehovába visz.’

Mi tudjuk hová tartunk és el is fogunk oda érni, Nem ma, lehet nem holnap, de ott leszünk abban biztos vagyok.

Gratulálunk a srácoknak a teljesítményükhöz. Most még szomorkodunk, de készülünk tovább mert van még tenni valónk idén és ki szeretnénk hozni belőle a maximumot.

Hajrá Parasznya!

Hegedűs László – elnök

Fotó: Kovács Donát