Elnöki évértékelő

Kiváló pozícióban zárta a 2022-es esztendőt a Parasznya SE felnőtt gárdája a megyei másodosztályban, erről és természetesen a jövőről kérdeztük Hegedűs Lászlót, az egyesület elnökét.


Az élet az elmúlt időkben megannyi kihívást, megoldandó feladatot állított elénk, de mi mindig hittünk abban, hogy érdemes előre “menekülni”, évről-évre újra kezdeni, mert mindig kaptunk új impulzusokat, ami átlendített minket a nehéz időszakokon.

Bíztunk benne, hogy a mi szintünkön minőségi, támogató és igényes környezet kialakításával, egy jó csapattal, önzetlen támogatókkal és önkormányzattal egy olyan recept, ami a helyes úton tart minket a siker felé.

Minden egyesület életében vannak sikeresebb és kevésbé sikeres időszakok, de mi egy csodálatos őszön vagyunk túl, felejthetetlen rangadókkal a hátunk mögött és ha voltak is kilengéseink, összességében nagyon büszkék lehetünk arra amit elértünk. Sikeres őszi szezont zártunk, ide értve utánpótlás csapatainkat is.

Sajnos idén sem indult zökkenőmentesen a szezon, hisz rengeteg új játékost kellett ismét beépítenie a Mesternek a csapatba és ütőképes együttest formálnia belőlük az őszi idényre. A csapat számára ez egy érési folyamat része volt, amin keresztül kellett, hogy menjünk, mert sajnos évről-évre az állandóságot csak a szakmai stáb és a csapat mellett dolgozók jelentik, amiben az én felelősségem is jelentős (a csapat legnagyobb kritikusa én vagyok), de egyszerűen nem tudom elviselni magam körül és nem szeretném a csapatban tudni azokat a játékosokat, akik az esetleges negatív, vagy legyen az pozitív dolgokért nem vállalják a felelősséget, úgy gondolják, hogy ők az ügyeletes sztárok, bármit megtehetnek, mindenről véleményt formálhatnak és az általunk támasztott minimum követelményeket sem emberileg, sem pedig játékminőségben nem tudják teljesíteni.

Nyerő típusú, önbizalommal teli fiatal játékosokat próbálunk magunkhoz csábítani, mert a jövő az övék és lassan nekik kell átvenniük a rutinos öreg rókáktól a stafétabotot, erre pedig ez az osztály a legmegfelelőbb, hogy a felnőtt foci sava-borsát magukba szívják.

Komoly célokat tűzünk ki évről-évre magunk elé, de sajnos az elmúlt két szezonban mintha állóvízbe csöppentünk volna és azt vettük észre, hogy nem jönnek az eredmények, karnyújtásnyira a cél de mégis elérhetetlennek tűnik. Kis túlzással visszafelé fejlődünk. Úgy gondolom ennek is köszönhető, hogy nagy a nyomás a játékosokon minden mérkőzésen, hogy 120%-ot követel a Mester a maga ‘irodalmi’ stílusában tőlük, de mint látszik, az eredmények most jönnek és versenyben vagyunk a nálunk nagyobb költségvetéssel és komolyabb infrastruktúrával rendelkező csapatokkal.

Az igazat megvallva mi sem panaszkodhatunk, hisz az Önkormányzat, élén Polgármester Asszonnyal és a Támogatóink erőn felül teljesítenek évről-évre és biztosítják, hogy ennek a kis közösségnek itt a Pitypalatty-völgyben ne csak ‘futottak még’ kategóriás csapat legyünk.

Kiélezett a küzdelem, jó csapatunk van úgy gondolom (ami a télen csak jobb lesz), a legjobb edzővel a sorainkban aki garancia a jó eredményre és rendre az öltözőben. Rajtunk nem fog múlni, mindent alárendelünk a siker érdekében és a hiányposztokra komoly potenciállal bíró játékosokat próbálunk igazolni akik tényleges erősítést jelentenek majd.

Remélem nyár elején, mikor  majd legördül a függöny mi állunk ott a nagyszínpadon vastaps közepette, mi fogadjuk majd a gratulációkat és ott szerepelhetünk a következő szezonban ahová a letett teljesítménye alapján predesztinálja magát a csapat.

Utánpótlás területén is jelentős változások történtek, sajnos Soltész Imre Mester az ősz folyamán elköszönt az utánpótlásban dolgozók stábjától, a gyerekektől és egyesületünktől. Mondhatom nyugodtan, hogy óriási veszteség volt az ő kiválása számunkra, hisz aki ismeri, tudja, hogy ő volt a parasznyai utánpótlás alfája és omegája sok-sok éven át. Megannyi gyermekkel szerettette meg ezt a gyönyörű sportot, kísérte és egyengette útjukat a különböző korosztályokban sikeresen. Nagyon hálásak vagyunk és köszönjük neki áldozatos munkáját és azt, hogy a gyerekekért és az egyesületünkért dolgozott  megalkuvást nem tűrően hosszú éveken át. Bármerre is vezessen az útja, munkájához jó egészséget és sok sikert kívánunk és remélem azt tudja, hogy kis közösségünk ajtaja számára mindig nyitva áll. Köszönjük!

A távozók mellett voltak érkezők is hisz igazi nagy ‘halat’ sikerült fognunk U16-os csapatunk élére. Kavalyecz András tanár urat a labdarúgást szeretőinek ebben a régióban nem nagyon kell bemutatni. Olyan ember ő aki küldetésének tekinti a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatását, felkarolását, nemcsak a sporton keresztül, hanem az élet minden területén. Példakép és ikonikus alak már most számos olyan területen, ahol az élet bizony nem csak móka és kacagás, hanem igencsak szembe jön a valóság és mellbe is vág ha nem vigyázol. Nagy megtiszteltetés őt a sorainkban tudni, munkájához U16-os csapatunknál sok sikert kívánunk.

Érdemtelenül kevés szó esik Nagy Béla, Kiss József és Dálnoki Máté utánpótlás edzőkről, akik munkája nélkül nem tartana  ott az egyesület ahol tart és akik évek óta markánsan jelen vannak az utánpótlás nevelésben és utánpótlás csapataink kiváló eredményeinek elérésében elévülhetetlen érdemeket szereztek.

Azt szokás mondani, hogy egy sikeres férfi mögött mindig ott van egy nő. A mi esetünkben sok-sok sikeres férfi mögött is ott van a nagybetűs nő, hiszen Piroska néni megalkuvást nem tűrő módon dolgozik azért, hogy mindig tiszta és rendezett körülmények és felszerelés várja a sportolóinkat. Örökké hálásak leszünk neki!

Megkerülhetetlen személyei a parasznyai labdarúgásnak id. Ardai András és Dulai Pista, akik rendben tartják a komplexumot, füvet nyírnak, locsolnak, próbálják kihozni a legtöbbet az egyébként igencsak problémás pályánkból. Nagyon köszönjük nekik is!

Végezetül szeretném megköszönni és szándékosan nem kiemelni senkit név szerint, azt a sok önzetlen segítséget, támogatást, jelentsen ez bármit, amit egyesületünk csapatai kaptak az ősz folyamán. Ezeket a sikerek amiket a kicsiktől a nagyokig idén is megéltünk közösen, vigyétek magatokkal nagy-nagy szeretettel és melegítse lelketeket nektek is Karácsonyi Ünnepek alatt ahogy nekünk teszi majd!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk mindenkinek a Parasznyai Sportegyesület nevében! Hajrá Parasznya, hajrá Pitypalatty-völgy!