Indul a munka – 2023!

Hegedűs László, a Parasznya SE elnöke elindította az évet, mondhatnánk úgy is stílszerűen, hogy útjára indította a labdát 2023-ban!


Gyerekként nem éltem luxuskörülmények között, csak mint az átlagos munkásemberek gyerekei panelban, zsíros kenyeret majszolva, a gimipályára bemászva, a labdát a falhoz rugdosva, de mindig álmodozva, hogy milyen lesz ha egyszer nagy focista leszek…
Álmodozva, mindannyian álmodozunk és az álmokat, az álmainkat valóra lehet és kell váltani NEKÜNK is, itt és most tavasszal.
Sorsdöntő 14 mérkőzés vár ránk és most büszkén mondhatom megteremtettük magunknak a lehetőséget, hogy 5 év után visszatérhessünk a megyei elitbe. Mondhatnánk, egyszerű a recept: tizennégy győzelem és nulla vereség.
Ilyen egyszerű lenne?
Nem gondolnám, hogy a riválisaink nem ugyanezt a receptet követnék és nincs is ezzel baj, hisz az egészséges versengés jobb csapatokat, jobb játékosokat és jobb mérkőzéseket szül, aminek csak mi lehetünk a nyertesei.
A felkészülésünket magunkhoz képest korábban kezdjük január 15-én, hisz teremben és a gesztelyi sportbarátaink jóvoltából, illetve kinn egyaránt dolgozni fognak a srácok. Hat héten keresztül zajlik majd a meló, beiktatva 7-8 edzőmérkőzést és egy felkészülési nagypályás tornát, a Hernád Kupát.
Hogy ez mire lesz elég az új igazolásokkal kiegészülve azt majd meglátjuk.
Sajnos az őszi mérkőzések egyes periódusaiban nem voltunk elég agresszívak és koncentráltak, ezek hiányában látom a pontveszteségeink fő okát (nem abban, hogy jobb csapat szerezte azokat) amin feltétlenül javítanunk kell.
Gyűlölök veszíteni és ezért még több munkát, kitartást kérek a srácoktól, hisz ha játékban előrébb tudunk lépni és végre csapatként működni, jönni fognak a jobb eredmények is.
Sokszor-sok helyen elmondtam már, hogy nekünk vezetőknek ilyenkor már a jövő csapatát kell keresnünk, építenünk. Ha még azon kell dolgoznunk, hogy világossá tegyük a célokat játékosokban, edzőkben akkor ott nagy a baj.
Nálunk is bízom benne, hogy világosak a célok, nincs más alternatíva csak a Bajnoki cím és ha ezt nem mondanánk ki álszentnek tűnhetnék. Kemény munka, kemény hetek, kemény tavasz, kemény döntések következnek most. Aki bajnokságot akar nyerni az vagy felveszi a kesztyűt, vagy a könnyebb utat választja és lemorzsolódik. Ezen elvek mentén állunk bele a munkába és a tavaszi szezonba.
Sajnos nemcsak a csapatnál, hanem annak környezetében is akadnak problémák és súlytanak is minket, mint az összes többi klubbot egyaránt, ami az óriási energiaár növekedés.
Azon vagyunk és ez most a következő hetek feladata, hogy amíg a helyzet nem rendeződik, a lehető legjobban jöjjünk ki ebből az állapotból, a lehető legkevésbé fájjon a minket támogatóknak és az Önkormányzatnak akik töretlenül mellettünk állnak.
Sok munka vár ránk, az ,hogy el bukhatunk meg sem fordulhat a fejekbe, mert ha félünk ettől, az rossz döntéseket fog eredményezni és nekünk a saját utunkat kell járni és a céljainkra fókuszálni.
A szakmai munka nem az én kompetenciám, arra ott vannak a megfelelő edzők, de az, hogy a klubbot fejleszteni szeretnénk az nálam szentírás minden téren sportszakmai, infrastrukturális és minden szempontból .
Úgy gondolom, hogy az elmúlt évek során jó munkát végeztünk, amire az is utal, hogy szinte a bajnokságok végéig minden évben versenyben voltunk a dobogós helyekért és ha a csapat jól teljesít, akkor azt az edzők és játékosok is elmondhatják magukról.
Ezek az eredmények arra késztettek minket, hogy még magasabbra tegyük azt a bizonyos lécet és az idő a mi számunkra most jött el ismét.
Biztos lesznek, de vallom, hogy kellenek is azok a döntések részünkről amik magukba hordozzák a kockázatot, de itt az idő felnőni a feladathoz, mert ennek a történetnek bármilyen is legyen megvan a vége és, hogy milyen lesz azt csakis mi tudjuk befolyásolni.
Végezetül még egy mondat amit senkinek sem szabad elfelejteni, vezetők-edzők-játékosok jönnek-mennek de a Parasznyai Sportegyesület mindenki előtt áll és bár nem játszunk hétről-hétre luxuskörülmények között, de amit én kaptam a srácoktól, az edzőktől, a gyerekektől az évek során az pénzben nem mérhető!
Köszönöm! Hajrá Parasznya győzelemre fel!