Jöttünk, láttunk, győztünk és még mindig harcban vagyunk a dobogóért!

A bajnokság 25. fordulójában a Hidasnémetiben játszott rangadót a Parasznya SE gárdája.


Hidasnémeti VSC – Parasznya SE 1-2 (0-2)
BAZ vármegyei I. osztály Felnőtt 25. forduló
Gólszerzők: Roha, Demkó
Helyszín: Hidasnémeti VSC Sportcentrum

Rendkívül nehéz meccsen arattunk nagy győzelmet egy kiváló csapat otthonában a rengeteg hiányzónk, sérültünk ellenére. Büszkék vagyunk a játékosokra, teljesen megérdemelten vittük haza a 3 pontot, nagyot mentek, sokat dolgoztak. Könnyű most a csapatnak szurkolni mert megy a szekér, de ez nem lesz mindig így és ennek a fiatal csapatnak mindig szüksége lesz  a támogatásra.

A szezon előtt már azt is aláírtam volna, hogy stabilan maradjon benn a csapat, de azt álmainkban sem gondoltuk volna, hogy nemhogy a bennmaradásról kell beszélgetnünk, hanem arról, hogy 5 fordulóval a vége előtt versenyben vagyunk még a dobogóért!

Ezt a teljesítményt csak pozitív attitűddel, közösen, a realitás talaján maradva, a lehetőségeinket maximálisan kihasználva  lehetett hétről-hétre kitenni a pályára és véghez vinnünk, hisz a megyei elitben semmire sincs garancia, de sportvezetőként és sportemberekként az ilyen hozzáállás elengedhetetlen.

Nyilván mi sem vagyunk tévedhetetlenek, valószínűleg lesz ez még másképp is, de most jól érezzük magunkat a bőrünkben, lekerült a teher a fiúkról, megvan a biztos bennmaradás, nincs stressz, idegeskedés, csak öröm foci a hátralévő  fordulókban és élvezzük minden pillanatát, ami semmihez sem fogható, mert a célunkat már elértük.

Terveznünk kell a jövőt innentől kezdve, képbe kell kerülnünk a gazdasági lehetőségeinkkel, helyzetünkkel a szövetség által elérhetővé tett forrásokkal és összhangba kell hozni mindent összevetve szakmai és gazdasági alapon az elképzeléseinkkel.

Gyönyörű tavaszi nap volt a szombati, madárfüttyel, napsütéssel, virágillattal és ebben a látszólagos idillben tátott szájjal figyeltem a srácokat ahogy meghosszabbítják a tagságukat a megyei elitben és büszkén kiálthatják bele a nagyvilágba, hogy nem pukkant ki a szappanbuborék és a biztos kiesőként aposztrofált falusi kiscsapat a 2024/25 évadban is ott lesz a legjobbak között úgy, hogy fennállásának legjobb produktumával rukkolt elő a szezonban és alkotott maradandót.

Köszönjük srácok a sok felejthetetlen pillanatot, győzelmet, gólokat, hogy a közös utunkon szembejövő olykor-olykor gondokkal teli napokon sem adtátok fel és, hogy közösen mindent meg tudtunk oldani. Ez a siker és eredmény mind-mind  megerősít minket abban, hogy jól döntöttünk mikor ebbe a nagy kalandba belevágtunk és csak ez a lehet követendő út számunkra.

Hajrá Parasznya!

Hegedűs László – elnök

Fotó: Kovács Donát