Kemény szavak – elnöki évértékelő

A dobogó helyett negyedikként végeztek a Parasznya SE labdarúgói a 2021/2022-es bajnokságban. Hegedűs László elnökkel értékeltük a szezont.


Kezdjük rögtön a közepén: csalódás vagy realitás a negyedik hely?
Csalódás és egyben realitás is a negyedik hely! Elszomorít, hogy csak magunkat okolhatjuk azért, hogy idén így szerepeltünk, hiszen ugyanannyi pontot szereztünk és több gólt rúgtunk ebben a szezonban mint 2018-ban, mikor bajnokságot ünnepelhettünk. Csalódás néhány játékos hozzáállása és játéka, továbbá az sem nézett ki jól, hogy ősszel a ki-ki meccseken 0 pontot szereztünk és még akkor nem is tudtuk, hogy idén ez a realitás. A remény mindig élt, átértékeltük a célokat, lekerült a nyomás a játékosokról, nyugodtan focizhattak volna és mégis ez kerekedett ki belőle. Számomra a legnagyobb csalódás, hogy míg nekünk akik a csapat mellett dolgoznak elképzelhetetlen, hogy ne tegyünk meg mindent a klubbért, addig a játékosok ezt nem így gondolják. Többen is a kényelmesebb utat választották, nem akartak szenvedni!

Hosszú szezonon vagyunk túl, komolyabb célokkal és elvárásokkal. Mi hiányzott a sikeresebb végeredményhez?
Nagyon rosszul néztünk ki fizikálisan, és hiába a jó taktika amit a mérkőzések előtt a szakmai stáb kitalált, azt a fiúk maradéktalanul nem tudták visszaadni a pályán. Rengeteg egyéni hibával tarkított mérkőzést játszottunk. Az egész szezon alatt látszott, hogy nincs benne a munka a csapatban, hogy visszaköszönnek a felkészülési hiányosságok és ki kell hangsúlyoznom, hogy ez nem a szakmai stáb hiánya volt, hiszen 5-6 edzésre kitálaló játékossal minőségi munkát nem lehet végeztetni! Minden annyit ér amennyi munkát teszel bele, amennyit foglalkozol vele, se többet, se kevesebbet!

A keret összetétele szezon közben is változott, ami ebben az osztályban nem feltétlenül jellemző. Mi volt a változtatások hátterében?
Nem szeretnék kitérni az egyéni hozzáállásokra, egy csapat voltunk, egy csapatként kellett működnünk minden mérkőzésen. A 28 forduló alatt együtt értük el ezt a számomra csalódást keltő eredményt, ilyenkor csendben kell maradnunk és valamilyen szinten feldolgoznunk  ezt, majd levonnunk a szükséges konzekvenciákat. Mindezek ellenére ez is a mi csapatunk, dolgozunk tovább, de nem fogok bizonyos dolgok mellett elmenni szó nélkül. Olyan játékosok okoztak csalódást, nyújtottak értékelhetetlen teljesítményt, hogy nem hagytak más választást számunkra csak azt, hogy megköszönjük nekik a részvételt és sok sikert kívánjunk a további pályafutásukhoz. A csapat és a játékosok csak maguknak köszönhetik ezt a helyzetet, de azt tudomásul kell vennie mindenkinek, hogy míg én vezetem az egyesületet senki sem helyezheti  magát a klub elé!


Sok nyilatkozatban is megemlítette, hogy van egy kijelölt út, ha úgy tetszik filozófia Parasznyán. Ezt hogyan lehetne megfogalmazni?
Van egy meghatározott, egyértelmű értékrendünk, filozófiánk, szabályrendszerünk, döntéseink, amiket mind-mind azért hozunk, hogy a klubunkat ne tévesszék össze egy kuplerájjal. Mi a  jövőben is tervezhető költségekkel, apró de állandó lépésekkel a fejlődés útján maradunk, és olyan döntést fel kell vállalnunk ami a filozófiánkat képviseli.

Infrastruktúrában, ellátásban, lehetőségekben bőven megyei első osztály, de megkockáztathatjuk, hogy NB III-as szintet képvisel az egyesület. Mi, illetve kik kellenek ehhez?

Ez egy hosszú út, amit egyedül nem tudnánk vagy csak igen nehezen bejárni. Az utunk során csatlakoztak hozzánk olyan jó értelemben vett ‘őrült utazók’ akik nélkül ez egy lehetetlen küldetés lenne csak és egy vízió amit megálmodtunk magunknak. Sok jó EMBER rengeteg segítsége, energiája, építő kritikája és nem utolsó sorban pénze amiknek az egészséges elegye visz minket utunkon reméljük még nagyon sokáig.
Nem tartanánk itt ha nem lenne egy kiváló Polgármester Asszonyunk, egy kiváló Országgyűlési Képviselőnk mögöttük, egy remek képviselő testület, akik minden agyament ötletünket támogatják és segítik azok megvalósítását ,de számos támogatónk akik nélkül csak félkarú óriások lennénk: Horváth Imi barátom és cégei, Homoki Ádám és csapata, Ani-Roll KFT, Wida Konstrukt KFT, Gradinvest Plusz KFT és nem utolsó sorban Demeter Peti fémjelezte FT-TRIÁSZ KFT aki ha most edzésbe állna simán beférne a kezdőbe.

Mi vár a gárdára a nyáron? Hogyan változik a keret? Milyen céllal vág neki a felkészülésnek a csapat?

Hűek maradunk magunkhoz, bár már úgy érzem ez a mi fétisünk, idén is jelentő mozgás várható a keretben, hisz próbálunk olyan nyerő típusú játékosokat, fiatalokat magunkhoz csábítani, akik nem ijednek meg egy kis munkától, akik nem keresik a kifogásokat, akik értékelik amit kapnak, mi pedig megbecsüljük őket. Ahogy a sikert, a kudarcot is óvatosan kell kezelni, számos intő példa áll előttünk, ezért ez most nagyon fontos időszak nekünk. A stábot és a csapat gerincét szeretnénk megtartani, valamint továbbvinni alapértékeinket, filozófiánkat, játékstílusunkat. Ezekből nem engedünk, ezekhez keresünk együttműködő játékosokat, embereket.
A céljaink jövőre sem változnak, mindig a legjobbak akarunk lenni, hiszen ha elindulsz egy bajnokságban vagy bármilyen megmérettetésen, csakis a győzelem lehet a gyógyír az odáig verejtékkel kikövezett úton. Ha majd kimegyek a pályára, hanyatt fekszem a kezdő körben, hallgatom a madarak énekét, körbenézek a festői tájon ami jóérzéssel tölt el, na majd akkor abból a pillanatból erőt gyűjtők és azt mondom az élet szép, jöjjön aminek jönnie kell mert nekünk ez az életünk!
Hajrá Parasznya!