Kiegyensúlyozott szezont várunk!

Következik a bajnokság első fordulója az Izsófalva ellen itthon, ennek apropóján beszélgettünk a felkészülésről és a tervekről csapatunk vezetőedzőjével Bodnár Józseffel, és az egyesület elnökével Hegedűs Lászlóval.


Mik voltak a legfontosabb kérdések, amiket tisztázni kellett az új szezon előtt?

Bodnár József: Összességében a megszerzett pontokkal elégedett voltam tavaly. Érdekes, hogy ezzel a mennyiséggel pár éve bajnoki címet szereztünk. Az eredményünket tekintve az Ózd érezhetően kiemelkedett, továbbá a rangadókkal voltunk hadilábon. Az Izsófalván elvesztett három pont végül végzetes lett, de ebbe már nem is szeretnék belemenni. Sok olyan dolog történt ami tőlünk független, bízom benne, hogy ez a jövőben változni fog. Rendeztük a sorokat, egyértelműen javulni szeretnénk. Külön öröm, hogy Mészáros is visszatért a sérüléséből, így őt is nevezhetjük erősítésnek. 

Hogyan alakult eddig az átigazolási szezon?
Bodnár József: Próbáltuk megtartani az értékeinket, ami nagyon komoly dolgot jelent. Voltak persze akiknek megköszöntük a munkát, hiszen a keret kialakításában fontos szempont a csapattá válás. Úgy érzem, hogy a nyár ebben nagy segítségünkre volt. Egy húsz fős keret áll rendelkezésünkre, lesz harc a kezdőért.

Hegedűs László: Minőségi igazolásokkal vágunk neki az évadnak, fontos volt a fiatalok mellett, hogy rutinos labdarúgókat tudtunk igazolni, továbbá olyanokat, akik letették már a névjegyüket nálunk.

Új igazolásaink: Péter Gergő (MVSC), Bortyák Szilárd (Korláti Vikingek), Szurdok Dávid (Szlovákiából visszatért a 2017/2018 bajnok csapat kapitánya), Horváth Attila (DVTK nevelés, Szirmabesenyő) , Kun-Szabó Ádám (Mályi), Szűcs Péter (Szikszó) és Szűcs Gergő (Encs), Janó Iván (Vasszécsény), Vida Péter (volt megyei I-es és NB III-as rutinos labdarúgó).

Az edzőmeccsek és a felkészülés mit mutatnak?

Bodnár József: Öt edzőmérkőzésünk volt megyei egyes csapatok ellen, két győzelemmel és három vereséggel zártunk. Nyilván fontos volt, hogy teljes létszámban legyünk meg, a végére ez is kikerekedett. Egy folyamatos íve van fejlődésnek, a védelmet kell stabilizálni. A hazai pályánk sajnos az eső hiányában még jobban megnehezíti a dolgunkat, de bízom benne, hogy a nyári alapozás meghozza a gyümölcsét.

Következő szezont tekintve milyen célokkal vágnak neki a küzdelmeknek? Mi a realitás?

Bodnár József: Mindent megteszünk, felvettük jó védekezéssel és kontrákkal az erősebb csapatok ellen a harcot, azonban a hazai pályánk nagy kérdőjel. Nem lesz könnyű, rögtön az első fordulók rangadókat hoznak. 

Három csapat esett ki hozzánk, akik megyei egyesek: Borsodnádasd, Aszaló és Edelény, plusz itt van van továbbra is a Szirmabesenyő, Szendrő, Izsófalva, és erősödött a Sajószentpéter is. Nyolc-kilenc csapat lesz akik egymást megszorongatva küzdenek majd a pontokért. Bízom benne, hogy végig harcban leszünk a dobogóért. Kiegyensúlyotott szezont várok.

B.A.Z.  MEGYEI II. ÉSZAK FELNŐTT 1. FORDULÓ
PARASZNYA SE – IZSÓFALVA SE
2022. 08. 14. 17:00
HELYSZÍN: PARASZNYAI SPORTPÁLYA

Hegedűs László: Van törleszteni valónk, hiszen ellenük ment el tavaly a dobogónk. Nem kell külön motiválni senkit, tisztában vannak a játékosaink azzal, hogy mi a tétje a találkozónak. Nem bántak velünk kesztyűskézzel akkor, ez is bennünk van. Szokás ugye mondani, hogy amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten! Szeretnénk itthon jó játékkal, és természetesen győzelemmel megörvendeztetni szurkolóinkat. Sokat jelent a megfelelő rajt, nem lesz egyszerű, de megteszünk mindent a három pont érdekében! 

Hajrá fiúk, Hajrá Parasznya!

Fotó: Huszár Márk