Oda a veretlenség

Lejátszotta tizenkettedik mérkőzését a B.A.Z. megyei II. Észak Felnőtt bajnokságban csapatunk. A Parasznya SE gárdája hazai pályán fogadta az éllovas Aszalót.

Parasznya SE – Aszaló SE 1-2 (1-0)
Gólszerző: Szurdok.
B.A.Z. megyei II. Észak Felnőtt 12. forduló
Helyszín: Parasznya

Az Aszaló egy szervezett csapat, akik tavaly még a megyei élvonalban játszottak, tele remek góllövővel és többé-kevésbé egyben tartott kerettel. Sajnos a 11-es szám nekünk most sem hozott szerencsét, hiszen 2 éve ugyancsak veretlenül mentünk bele 11 veretlen meccsel a rangadóba Borsodnádasdon, akkor 2-0-ra kaptunk ki, most is a 11. mérkőzés, most is vereség, csak most 2-1.
Megvannak az okai a vereségnek a mai nap, de nem tudok rosszat mondani a fiúkról, mert csúsztak-másztak, tették a dolgukat, egy harcos, izzadtságszagú meccsen, ahol egy potya ízű góllal a vendégek vitték el a három pontot. Attól függetlenül, hogy mi szereztünk vezetést és momentumai sem voltak az ellenfélnek az első félidőben, sajnos a másodikban két olyan szituációból is kaptunk gólt, ami elkerülhető lett volna. Vagy nem lehetett védeni, vagy a szerencse faktor a vendégeknél most igencsak jelen volt, de szokták mondani szerencséje annak van aki tesz érte. Nem volt szép futball, inkább küzdelmes, de ami jellemző ránk az egész szezonban az, hogy számolatlanul hagyjuk ki a ziccereket és a kapufák is kifelé jönnek, ezeknek sajnos csak ez lehet a vége. Mindig nem lehet nyerni, építkeznünk kell tovább. Nagy árat fizettünk ma az elpuskázott helyzetekért, még tíz emberrel is a 90.percben ajtó-ablak helyzetben hibáztunk, de hosszú még a szezon és van még három legalább ilyen fontos mérkőzésünk ahol a maximumot kell kihoznunk magunkból, hisz az látszik, hogy nagyon sűrű lesz az eleje és elég egy ilyen botlás, máris a nyakadon vagy előtted vannak a riválisok. Nincs idő nyalogatni a sebeinket, igaz ma csak a gratuláció maradt, de jövőhéten javíthatnak Boldván a fiúk és tapadhatunk tovább az elejére.
Annak ellenére, hogy szomorú vagyok hiszen kikaptunk és nem érdemeltünk vereséget, büszke is vagyok a fiúkra mert erre lehet építeni, hisz nehéz utat választottunk, de a vereség ellenére is volt és van tartása a csapatnak. Jó úton haladunk és ha el is hisszük és teszünk is érte, akkor mi lehetünk a bátor királyfik vagy a hős szabólegények a szezon végére és ha még a legtöbb pontot is szerezzük, talán még be is költözhetünk a ‘Futrinka utcába’ jövőre. Szép volt srácok, Hajrá Parasznya!

Hegedűs László – elnök

Fotó: Huszár Márk