Történelmi eredménnyel zártuk a szezont!

Egészen elképesztő még leírni is: a frissen feljutó Parasznya SE fennállás legjobb eredményét érte el a megyei elitben, hiszen Hegedűs László fiai a 4. helyen zárták a szezont.


Hosszú volt az út, majd 25 év. Mindezt végigcsinálni és ezt történelmi eredménnyel megkoronázni, megélni azokkal akik a kezdetektől itt vannak, ez az, ami átsegít minket a nehéz időkön. A labdarúgás is már csak olyan, hogy az eredmények számítanak, nem a trendi tetoválások és ha nem jönnek akkor…

A sporthoz méltatlan helyzetek sem ritkák, vegyük például a mi esetünket, hogyha idén nem így szerepelünk ahogy, akkor ‘sportbarátaink’,  kritikusaink, egyből pezsgőt bontanak…

A világ szerencsére változott úgy mint ahogy mi is és ahogy a kezdetektől fogva tartottuk magunkat ahhoz amit elterveztünk és következetesen építkeztünk, tettük a dolgunkat, az most markánsan vissza is köszönt a magunk mögött hagyott szezonban. Most is tartom magam ahhoz ha ilyen alapállással töltjük fel a félig lévő poharunkat, akkor érdemes azt fenékig kiinni. Most biztos azt mondják~ bolond ez (meglehet), de én inkább azt mondom, ez mindnyájunknak az egészségére szolgálna!

Fiatalítani kéne…mondták sokan tavaly, de azt is tudomásul kellett venni, hogy a rutinos rókákat nem szabad elengedni, csak akkor mikor a fiatalok jobbak lesznek náluk.

Nincs új a nap alatt, nem is érdemes mellé beszélni, hisz köztudottan kiemelt ágazat a labdarúgás és az elmúlt években forrásból sem volt hiány, de, hogy a felhasználásuk ésszerű volt-e, azt döntsék el az okosak, ám jócskán van(volt) rá példa, hogy a lehetőségekkel nem éltek, sokkal inkább visszaéltek a kedvezményezettek. Emiatt sok lett az outsider a rendszerben és ennek a kis csapatok isszák a levét évről-évre.

Az elmúlt szezonban a csapat, a kollégáim és én is kaptam hideget-meleget, jó szót és biztatást csak elvétve, mindenki a bukásunkat várta, de most mikor a egyesület fennállásának 25 évében a legnagyobb sikert érte el piciny egyesületünk, kiváncsi leszek, hogy ezek az emberek most is olyan hangosak lesznek mint voltak azokban a pillanatokban, mikor nem volt minden olyan happy, olyan cool csak kín és szenvedés.

A valós önismeret mindig nagyon fontos, biztos mi sem vagyunk tévedhetetlenek, de mindvégig bíztunk egymásban, a fiúkban, magunkban és abban, hogy azt a célt amit kitűztünk magunk elé évekkel ezelőtt el tudjuk érni, meg tudjuk valósítani.

Ezek a srácok és a stáb nem gondolta soha, hogy ők a világ legjobbjai, hogy verhetetlenek, de vágytak rá és tettek érte egész szezon alatt, aminek meg is lett az eredménye. Csodálatos ez a 4. hely, köszönjük nekik!

Nincsenek illúzióink, magasra tették a lécet a fiúk, de mi ettől csak jobbak lehetünk, mert ahol mi elindulunk mindenhol nyerni szeretnénk, így volt ez régen is és így lesz ez a jövőben is míg én vagyok a klub élén.

Ha az ember elcsendesedik, lehalkít maga körül mindent és az éjszaka vagy a magány sötétjében egy pohár ital társaságában végiggondolja azt az utat amit mi közösen bejártunk a csapattal, barátokkal, szurkolókkal (vannak akik már nincsenek velünk) támogatókkal karöltve akkor picit össze szorul a gyomrunk, hogy ezek tényleg velünk történtek-e és mikor visszaemlékezünk a nehéz időkre könnyeket csal a szemünkbe egy-egy történet, egy tekintet, egy mérkőzés, egy érintés.

Büszkeséggel tölt el, hogy ilyen csapattal és kollégákkal dolgozhattam idén. Mi a titok? Talán az ami a hosszú életé is: a harmónia, a megtalált harmónia minden szinten, csapaton belül, a támogatókkal, a szurkolókkal és ha ez megvan ilyen szép sikereknek örülhetünk közösen remélem még számtalanszor. Látjátok, az élet mindenért kárpótol majd minket, ahogy tette ezt most is. Minden izzadtságcseppnek, beletett munkának volt értelme és lesz is.

Ahogy a siker, olykor a kudarc is közös, hisz utánpótlás csapataink ha botladoznak is, a jövő az ő esetükben sem reménytelen. Az ő további felkészülésük, versenyeztetésük alaposabb átgondolást igényel, szakmai és menedzselési téren egyaránt.

Sok jó ember, sikeres vállalkozások, önkormányzat, barátok akik önzetlenül segítették a csapatot pénzt, energiát, munkát nem sajnálva álltak a nehéz időkben is mögöttünk és támogattak minket, ez legalább annyira az ő sikerük is mint a csapaté. Köszönjük nekik, hogy hittek bennünk, bízunk benne, hogy nem okoztunk csalódást.

Egy nap a sok közül gondolta mindenki, egy forró nyári nap, ahol 25 éves fennállásának legnagyobb sikerét érte el egy kis falusi focicsapat sokak örömére és még többek bánatára és mi ezt testközelből megélhettük!

Köszönjük Srácok ti vagytok a legnagyobbak!

Hajrá Parasznya – hajrá Pitypalatty-völgy!

– Hegedűs László, elnök – Parasznya SE