Újabb fontos három pont!

A bajnokság tizenkettedik fordulójában a Sárospatak csapata látogatott felnőtt gárdánkhoz. Ahogyan a beharangozóban is fogalmaztunk, nem szabad minket alábecsülni, hiszen a szív visz minket előre. 

Parasznya SE – Sárospatak 1-0 (0-0)
BAZ vármegyei I. osztály Felnőtt 12. forduló
Gólszerzők: Dorogi
Helyszín: Parasznya

Mit szoktak ilyenkor mondani, ha a múlt héten agyondicsértem a csapatot, akkor most ezt hatványozottan teszem hisz 1-0-ra nyerni meg egy mérkőzést talán a legnehezebb és mi most ezt megugrottuk.
Nem szeretném különösképpen kommentálni a ‘Kit ha nem a Parasznyát’ vagy a ‘játékra alkalmatlan pályát’ vagy a visszajátszó NB-s játékosok szerepeltetését, úgyis a pályán kell bizonyítani mindkét csapatnak, hogy ki a jobb és a jobbik most mi voltunk. Komoly, jó erőkből álló jó csapatot tudtunk két vállra fektetni és nulla gólon tartani. Ez a STC már nem az, amelyik hozzánk hasonlóan a pofozógép személyében tetszelegett a megyei elitben évekkel ezelőtt, de mi sem vagyunk már azok azt se felejtsük!
Alapvetően örülök is neki, hogy ilyen kaliberű csapatokkal kell mérkőzni hétről-hétre, mert mindig beigazolódik, hogy nincs sajtból a Hold és nekik is két kezük és lábuk van, ergo ha nincs tele a gatya kellemetlen perceket tudunk szerezni bárkinek a mezőnyben!
Erőben, gyorsaságban, állóképességben még van hová fejlődnünk, egy-egy mérkőzésen látszik nagyon, hogy számottevő a lemaradásunk, de egy biztos, ha anyagilag nem is tudunk versenyezni egyik vetélytársunkkal sem, de azzal, hogy itt meg vannak becsülve a fiúk, partnerként vannak kezelve és a tudatosság ami jellemző ránk, amit akkor sem adtunk fel mikor jöttek a pofonok, pl a fiatalok szisztematikus beépítésével ezt már senki sem veszi el tőlünk.
Szeretem az egyenes beszédet, mert szerintem hosszú távon ez a kifizetődő és ezt el is várom mindenkitől a környezetemben.
Nagy fába vágtuk a fejszénket mikor beleálltunk ebbe a kalandba, de a képek a győzelmeinkről amik lassan már nem férnek az irodám falára, mindig büszkeséggel tölt el mikor rájuk nézek, mert eszembe juttatják egy lesajnált falusi csapat nagy sikereit és még hol a vége, lesz még lehetőség idegesíteni a mezőnyt úgy gondolom és talán egyszer a tiszteletet is kivívjuk majd, ha eljön az ideje! Nagy győzelem ismét srácok, óriási gratuláció. Szép nap volt a tegnapi, győzelem az U14 -es meccsen, győzelemmel mutatkozott be U19-es futsal csapatunk, nyertek a nagyok, mi kellhet még, talán egy citrom ízű banán a kritikusainknak..
Hajrá Parasznya, hajrá Srácok!

Hegedűs László – elnök

Fotó: Kovács Donát